När barnen ska på klassresa

När man har barn som går i skolan så får man räkna med att de snart kommer att komma med saker att sälja för att tjäna pengar till klassen. Oftast är det en skolresa eller en klassresa som hägrar. Det är ju bra att de får lära sig på egen hand hur det går till att tjäna pengar till klassresa. Sen är det ju bra att de inte bara gör så att föräldrar får lägga vad det kostade. Så var det förr i tiden. Men jag tror att det har kommit regler som säger att man inte får begära att föräldrar ska betala. Sen att föräldrar köper det barnen säljer, det är ju valfritt.

Älskar när de säljer kakor

Mina barn har sålt en massa olika saker för att tjäna pengar till klassen. Det jag gillar mest och som jag mer än gärna köper är när de har kakor. Det finns ju det företaget, Kakservice, som har så goda kakor. Så när mina barn, eller andras barn säljer de kakorna, ja då köper jag rätt många lådor.

Snart dags igen

Jag har en känsla av att det snart är dags igen för mina barn att sälja saker för skolans resa de ska göra. De ska ju iväg denna sommaren är det tänkt. Ju mer pengar klassen tjänar, desto längre bort kan de ju komma. Så vi får se vad det blir de säljer denna gång, givetvis hoppas jag ju på kakorna!

30 Jan 2019