Städa sommarstugan inför säsongen

Det är många som har sommarstuga och att fräscha upp den inför vistelsen där under sommaren är inte fel att göra. Har du nära till din stuga, så kan du göra det så snart det är isfritt ute. Annars får du ta det när det passar, men gärna före ni ska vara där. Om du behöver hjälp med att städa hemmet, så kan du anlita Jourstäd. Du kan höra med dem huruvida de även tar hand om städning av fritidshus eller sommarstuga, för då kanske du slipper göra det själv. Om du har bestämt dig för att flytta ut på heltid i din stuga, och säga upp lägenheten i stan, satsa då på en flyttstädning Malmö.

Fräscha upp stugan

Om din stuga varit igenbommad hela vintern, så kan det som sagt vara läge att fräscha upp den. Det genom att vädra ut unken luft, samt städa och göra det rent och fint och klart för att kunna vara där under hela sommaren. 

Om det varit djur inne i stugan under vintern, så undvik att ammsuga eller torrsopa avföring om det är oklart om det är från sorkar eller möss. Avföringen från sorkar kan innehålla ett virus som ger upphov till sorkfeber och dammsugning eller torrsopning kan sprida viruset i luften. Spraya diskmedel på avföringen, torka bort det med en fuktig gammal tygbit (exempelvis från ett lakan), släng det i soporna och tvätta händerna noga med tvål efteråt.

3 Jul 2021