Kul aktiviteter med barn - ute och inne

"Mamma, jag har tråkigt"... Det är vad många mammor hör runt om i världen ganska så ofta. Även pappor så klart. Då kan det vara bra att ha ett gäng med tips på saker att hitta på, både inne och ute. Det är vad jag ska dela med mig av idag. Välj aktivitet efter tid på året, väder och så vidare!

Inomhusaktiviteter

Läsa böcker tillsammans brukar alltid vara trevligt. Det går att låna på biblioteket med, så du inte behöver köpa. Brädspel är annars alltid en rolig grej att göra hemma med barn beroende på deras ålder och det finns massor att välja på.

En annan kreativ inomhusaktivitet för barn är att göra origami. Denna pappersvikningskonst har funnits i århundraden och det finns massor av onlineresurser där du kan hitta instruktioner för barn att bli kreativa.

Utomhusaktiviteter

Sedan går det ju även att hitta på en massa skoj utomhus. Ett tips är att testa en så kallad naturlekpark, eller vattenlekpark från https://cadoaqua.se/

Ta en kikare och ditt barn och bege er sedan till en lokal park eller ut på ett fågelskådningsuppdrag. Denna tysta utomhusaktivitet är lika delar stimulerande och lugnande, så ditt barn kommer att kunna träna mindfulness samtidigt som ni båda kommer i kontakt med naturen.

Är det bra väder ute, så funkar det alltid att bada! Är det höst så är en promenad med svamplockning som kan ordnas. Under vintern, då det finns snö så kan ni tävla om att bygga största snögubben.

29 Nov 2022