Hur många gånger är det kul att flytta?

Det finns två flyttar som jag minns allra bäst. Den första var när jag flyttade hemifrån. jag var världens lyckligaste och att packa upp kartongerna gick som en dans. Jag minns att vi körde mina grejer i bagaget på en kombi och det krävdes inte ens ett släp för att få med alla saker. Det räckte med ett par vändor med bilen så var det klart. 

Jag hade ingen soffa, inga köksmöbler och sängen var av en modell som dagens ungdomar nog skulle fnysa åt. Men det gjorde inget för jag var ju fri! Där och då så var det nästan magiskt och jag minns hur jag kände och den glädje jag fick av det. 

Flytt nummer två

Den andra flytten jag minns är med familjen och nu hade vi ju samlat på oss lite mer grejer om man säger så. Bara saker till barnrum fyllde ett släp och sedan våra saker ska vi inte prata om. Det var ... mycket! Jag kommer ihåg att jag sade att jag ångrade att jag inte valde att ta hjälp av en flyttfirma och det misstaget gör jag inte om. 

Ska vi flytta igen så kommer jag inte bära en enda pryl, det kan jag lova. Jag betalar hellre någon för det slitgörat. 

Bästa tipsen för en smidig flytt

Ska du flytta? Då har jag samlat på mig några bra tips som jag gärna delar med mig av. 

  • Packa väl: Saker som kan röra sig inuti en kartong kan också gå sönder. Köp gärna såna där majskorvar eller annat packmaterial som bubbelplast. 
  • Packa inte för tungt: Oavsett om det är du själv som ska bära eller en flyttfirma så är det viktigt att kartongerna går att bära på ett tryggt sätt. 
  • Lägg mattor i nya lägenheten/huset: Om du får bärhjälp så kommer de inte ta av sig skorna. Mattor skyddar golvet. 
  • Märk upp kartonger: Det blir mycket lättare om man ser på utsidan var kartongen ska placeras. Det är jobbigt att leta efter dricksglas i vardagsrummet. 

Och du, glöm inte att ha roligt! Det ska vara kul att flytta och är det inte det så får du se till att det blir det. 

8 Dec 2020