Cykla med barn

Att cykla med barn kan kännas lite vanskligt. Det är ju inte en säck med potatis man har på pakethållaren, utan ett barn som litar på att ni inte kommer att ramla. Men hur funkar det att cykla med barn på en elcykel? På fina Crescentcyklar går det i alla fall utmärkt. Här får du lite tips på saker du kan tänka på när du cyklar med barn. 

Rätt slags cykel gör det enklare

Det GÅR att montera en barnsits på en mountainbike men det är inte lätt. Det finns heller ingen direkt mening med det för vem skulle åka downhill med ett barn på sadeln? Nej, då föredrar jag att man använder sig av en vanlig cykel, som Crescent Elora som är en bra och stabil cykel. Det finns en bra pakethållare och det är enkelt att montera barnsitsen. 

Glöm inte hjälmen

För barn under 15 år är det lag på cykelhjälm, men för oss vuxna är det valfritt. När du cyklar med barn så måste du sätta säkerheten först och även om du cyklar på en fin och trygg Crescent så kan olyckan vara framme. Bär hjälm - om inte för din säkerhet så för att visa ditt barn att hjälm är normalt. 

För dig som cyklar med barn för första gången

Det läskiga är att kliva av och på cykeln med ett barn bak på cykeln. Om du ställer dig på en hög kant bredvid din cykel blir det enklare. eller välj en Crescent damcykel så blir det ännu lättare. 

29 Jan 2021