måndag 19 september 2011

Om croissanter, DN/digital detox/statistik och trogna läsare


Maken kommer hem med nygräddade croissanter och någon har glömt sin DN söndag i trapphuset. (Som vi kan låna en stund). Så borde alla dagar börja.

I helgen har vi haft digital detox som jag skrev tidigare. Det är så otroligt välbehövligt för hela familjen att koppla ur en stund. Stänga av telefoner, datorer och TV apparater. Varför är det så utskällt att koppla ifrån ibland? Man behöver verkligen få dra ur teknikproppen då och då.

Tänker också på det här med att lämna bloggen för en stund. Hörde på Mårten Andersson och Karin Myrenberg Faber som bland annat pratade om bloggar och Twitter i nyhetsmorgon söndag igår. Att Twittra kräver tydligen inte lika frekvent aktivitet för att behålla läsarskaran som en blogg gör. Men en blogg bör uppdateras dagligen, gärna tre gånger varje dag, för att bibehålla ett intressant innehåll och sina läsare.

Men vem har något vettigt att säga tre gånger om dagen? Precis så. Kanske försvinner många läsare från den här bloggen under digitala detoxdagar och glesa eller långa inlägg, men det är de läsare som stannar kvar som är betydelsefulla här. Viktigare med pauser och trogna läsare än hög besökarstatistik. Så resonerar jag i alla fall.

Tack alla ni som fortsätter följa! Ni är bäst!

14 kommentarer:

ASISES sa...

Jag tycker definitivt att man ska detoxa med jämna mellanrum om man känner för det och tappar man läsare under tiden, tja som du skrev, vi är några som alltid vill läsa, oavsett hur frekvent det uppdateras.

Och graaatttiiiss till huset finfamiljen!!!! HURRA!!

Världen enligt J. sa...

Ähh, man kanske tappar läsare om man har en megastor professionell blogg (typ Schulman/Ebba/Engla) och inte uppdaterar tretton gånger per dag. Men bra, trevliga och intressanta bloggar, av mittemellan och mindre format, tror jag klarar sig fint ändå. Läsare kommer och går - och kommer ofta tillbaka. I det ögonblick en blogg känns som ett måste eller en belastning tror jag att man ska ta en paus.

Omentjej sa...

Jag håller med, pauser är jätteviktiga och för mig nödvändiga för att behålla motivationen att blogga. Om jag bara ska blogga hinner jag ju inte göra något annat.
Livet först, bloggen när jag har lust.
Kram!

martina sa...

Att ta en paus från all elektronik är nog väldigt välbehövligt. Plus att jag slår vad om att man upptäcker massor av roliga saker man kan göra istället, och mer tid till familjen. Och självklart "stannar jag kvar" trots att bloggen inte uppdateras med ett inlägg i minuten :)

Anna Hovskägg sa...

Man måste ju få leva också. Vad ska man annars blogga om. & så behöver man vila. & göra annat skoj. Ibland finns lust. Ibland inte. Vissa kommer tillbaka, vissa inte. Men jag kommer tillbaka :)

TuvaMinnaLinn Vintage (a love story) sa...

Nä man ska inte blogga för bloggandets skull så att säga. Så länge man inte lever på det så finns det ingen vits. Jag har lärt mig vilken rytm de bloggar jag läser har, och besöker dem därefter.

Fifi sa...

Jag tycker att om man verkligen gillar en blogg, då tappar man inte lusten att läsa den bara för att den inte uppdateras tre gånger om dagen. Många bloggar är väl värda att vänta på!

Krickelin sa...

Du har helt rätt där!

Alex sa...

Asises: Tack snälla söta.

Världen: Det är ju sant det med. Att det i första hand gäller större bloggar. Det tänkte jag inte ens på.

Omtjejen: Absolut. Kloka ord.

Marina: haha bra.

Anna: Javisst. Och fint att du är här!

Minna: Ja men precis. Jag har också en bloggrunda jag går (nästan) varje dag efter min länklista och jag brukar hinna med mina favoriter nästan varje gång även om de inte skrivit ngt.

Fifi: Så sant. Jag har tom kvar nedlagda bloggar i länklistan i hopp om att de kommer tillbaka. Så är det ju.

Kristin: Tack!

Leila sa...

Kvalitativt bloggande är ju definitvt mer göttigt!

Alex sa...

Tycker jag med!

kerstin lööf sa...

uppdatera 3ggr om dagen låter som en kedjerökandes last...kvalitet före kvantitet...

Alex sa...

hahaha *gillar

Tina sa...

Håller helt med. Bloggar som har hög besöksstatistik kanske uppdaterar 3 gånger om dagen, men innehållet är knappast lika betydelsefullt eller vettigt som det du skriver. Kvalitet över kvantitet! :)

LinkWithin

Kanske gillar du